Akademi Cerdik Catur

Coach Fadli's Chess Coaching & Some Tournament Activities

RSS Feed

December 2009

You Are Currently Browsing Archives For December 2009

Selamat Datang ke Cerdik Catur Enterprise

Posted by stonemaster on 24th December in 

What a successful year for StoneMaster bagi tahun 2009. Boleh dikatakan tiap-tiap hari sejak Oktober 2008 hingga sekarang asyik dengan aktiviti catur. 99% banyak kepada pembangunan catur iaitu mengajar catur cara individu, kumpulan, sekolah rendah, sekolah menengah dan universiti. Tapi tahun nii juga tak banyak SM menganjur kejohanan catur. Rasa boleh dikira dengan jari.  Dijangkakan […]

Karnival Sukan UIAM 2009

Posted by stonemaster on 21st December in 

Pada 19 dan 20 December 2009, telah diadakan Karnival Sukan UIAM. Salah satu sukan yang dipertandingkan ialah sukan catur. 2 kategori telah diadakan iaitu untuk lelaki (brothers) dan wanita (sisters). 6 dari 7 mahallah (kolej) brothers telah menghantar pasukan bagi kategori lelaki dan 10 dari 10 mahallah wanita telah menghantar pasukan bagi kategori wanita. Coach […]

Next Mission – SHAH ALAM (Bengkel Cerdik Catur Shah Alam)

Posted by stonemaster on 7th December in 

Akhir December ni, dah genap 2 tahun SM menjadi jurulatih catur IIUM. Kemungkinan besar Coach Fadli akan tamatkan kontrak jurulatih catur. Plan nak handle projek pembangunan catur secara besar besaran di Shah Alam. Sudah beberapa kali, Tuan Haji Ibrahim Abu Bakar iaitu Timbalan Presiden Persekutuan Catur Malaysia telah mencadangkan kepada SM supaya bangunkan semula Shah […]

Misi Terlaksana!

Posted by stonemaster on 5th December in 

CONGRATULATIONS!!! Bukan sekadar nak gedik-gedik angkat bakul sendiri tapi inilah hakikat dan kenyataannya. Atas usaha Coach Fadli AKA StoneMaster membuat latihan intensif dan mengatur strategi untuk pemain-pemain catur UIAM, akhirnya telah membuahkan hasil yang membanggakan di mana Pasukan IIUM Team A telah mendapat tempat ke-3 di dalam kejohanan catur 14th GACC Inter-Varsity Chess Championship. Ini […]

Berjayakah Coach Fadli Bantu Pasukan Catur IIUM memPERTAHANKAN gelaran Best Malaysia University Team di GACC 2009??

Posted by stonemaster on 2nd December in 

Dah tamat pusingan ke-6. Lagi 3 pusingan. Coach Fadli bz giler nak memikirkan STRATEGI pasukan catur IIUM untuk baki 3 pusingan lagi. Arahan dari Coach Fadli tadi pagi kepada semua pemain catur IIUM sebelum mula pusingan ke-5 dan ke-6 adalah supaya pasukan ini terus ‘masuk Gear 5′ dan cuba JARAK kan kelebihan 2 hingga 3 […]

Powered By Wordpress || Designed By @ridgey28